Prickly Bay – en vik vi skulle återkomma till flera gånger

Denna vik ligger sydväst om St. George och är väl skyddad från dyningen. Det finns en liten marina med restaurang, ett varv (med restaurang), bra tillbehörsbutiker, segelmakeri och en fin sandstrand med en liten ”Resort”. Detta är en populär ankringsplats och det var ca 80 båtar ankrade i viken. Efter lite letande hittade vi en bra plats med lagom avstånd till stranden. Det finns två små trevliga restauranger, ”Marina Tiki Bar and Restaurant” (Prickly Bay Marina). Deras pizzor är toppen, har trevlig live musik varje dag och varje torsdag är det ät för två och betala för en. ”The big fish” (Spice Island Marina) heter den andra restaurangen, den ligger trevligt på en terrass precis vid vattnet och jollebryggan.

Stranden är trevlig, med de klassiska fikusarna som ger skugga. Stranden är uppdelad i två delar, en som är offentlig för alla där även skuggan under träden är allmän och en som ligger inom ett hotellområde. Botten är finare vid hotellet och så länge man ligger på stranden och inte på gräset så är det helt ok att ligga där, men man får som sagt inte gå upp på hotellområdet, vilket är fullt förståeligt. Där finns det även en sötvattensdusch och ber man snällt så går det bra att duscha av sig. Den andra delen av stranden är fin sandstrand bara en liten bit ut och sedan är det mycket sjögräs eller skägg som barnen kallar det. Kanske inte så trevlig botten men å andra sidan kan det vara trevligare att ligga där då barnen kan springa fritt och det finns gott om skugga.

Vi väljer att ligga på den sida där hotellet ligger och alla njuter av solen, det salta badet och sällskapet. Karin arbetar hårt för att lära Gustaf att simma, det blir simtag i sanden, i vattnet och land. Först tränas armtag och sedan bentag. Gustaf kämpar hårt och lär sig grunderna snabbt men det är svårt att kontrollera rörelserna och kombinera dessa med varandra är stört omöjligt. Glad är han i alla fall, all denna uppmärksamhet och nu får även han ha skola som utlovats, ”Simskola”.

Olof åker snabbt in och börjar prata med segelmakeriet och riggfirman för att få en offert på en rulle på kutterstaget, nya segel, uv – skydd och reparation av de gamla seglen. Vi upptäckte till vår glädje att det var billigare här, segel var till och så billigt att det inte lönade sig att sy om våra gamla utan det kostade lika mycket att sy upp nya.

Det här verkar lovande. Vi känner starkt att vi vill ge Miss My en uppfräschning och segelföringen står högst i kurs, vi vill göra det enklare och mera effektivt. Dessutom är vi i stort behov av nya segel, kutterfocken är en förutsättning för att hon ska segla väl i halvvind till bidevind och utan detta segel så står vi lite på pottkanten. Att ha segel på rulle underlättar enormt och dessutom ha ett segel som kan fungera i hårdare vindar som stormsegel vore toppen. Vi fick ett förslag på två segel, ett som fungerar både som kutterfock och stormsegel (inrullat) och en större genua (något större än vår kutterfock idag) som går att spira ut i medvind. De drar dessutom fallet inne i masten istället för utanför som det ligger idag. Vi kommer även att sätta nya block långt in vid grabbräcket för att skota den lilla focken innanför vanten. Nu är det bara att kolla finanserna och låta riggfirman komma ut och mäta.

På kvällen har alla båtar en avstämning på radion och bestämmer alla detaljer kring utflykten som ska ske på måndag den 18 februari. Det blir hela kittet och två bilar, Karin och Roger har nu bestämt sig för att göra ett försök att åka med till allas stora glädje. Vi kommer att ha en egen bil och familjerna på Elin (med gäster) och Salsa delar på en bil. Det blir en heldag med vandring i regnskog till vattenfall, besöka vilda apor och chokladfabrik. Blir det tid över så tar vi romfabriken också, men om tiden blir knapp så skippar vi den.

Detta ska bli spännande!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *