(11/9) Tullbesök mitt i natten

Vi lämnade La Coruna för att ta oss vidare söderut mot ”Ria de Arousa”, en stor och djup vik (innanhav) där vi skulle stanna en vecka. Vindarna var så lätta att vi bestämde oss för att gå in för natten och ankra. Vi hamnade i en industrihamn, som i efterhand var en tveksam ankringsplats, men vi ville in.  Vid tvåtiden på natten vaknade vi av att en stor motorbåt hade lagt sig vid Caminante II och en mindre körde runt och lyste på oss andra. Det var inget tvivel om att det var någon form av myndighet.  Caminante II anropade oss på radion och vi fick reda på att Tullen varit där och informerat om att de borde ge sig av, men efter ett antal samtal med hamnen,  fick vi alla ligga kvar bara vi gav oss av på morgonen.  Lugnet la sig och vi kunde somna om, men det är alltid lite nervigt när man får dessa besök och mitt i natten dessutom. Tur att vi fortfarande är i Europa /Kristina

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *