(20/4) På väg till Galapagos

Kl 20.00 (UTC) pos. N 03 18’7  W 082 11’4
Hej,
Vi befinner oss snart halvvägs mellan Panama och Galapagos. Vi går för motor. Havet krusas av den lätta vinden, men den räcker inte till för att vi ska kunna segla. Miss My vaggar litegrann hit och dit i en lätt dyning. Det är varmt, runt 30 grader i luften. Vårt ekolod säger att det är 28 grader i vattnet och det kan nog stämma. Under denna etapp passerar vi ekvatorn och sålunda också det område däromkring som präglas av lätta varierande vindar med inslag av våldsamma åskväder och skyfall. Ganska intressant faktiskt. Området kallas ”ekvatoriella konvergenszonen” Läs om det på t.ex. Wikipedia. Den gångna natten fick vi kraftigt regn med magnifika blixtar som lyste upp himlavalvet. Ingen slog ner nära oss men det gick inte att missta sig på kraften i dessa urladdningar.
Att vara på väg till Galapagos känns overkligt och jag har nog inte riktigt tagit in det själv ännu. Vi kommer att gå till ön Isabela, en av tre öar som man kan välja mellan. När vi väl är där kommer vi inte att kunna flytta båten inom ögruppen. Det har vi inte rätt till, då vi inte har betalat för ett speciellt ”cruising permit”. Men enligt färsk information som vi har, så finns fantastiskt mycket att uppleva redan på Isabela. Och vill vi se andra öar i ögruppen så kan vi följa med på organiserade turer för turister, något som vi kommer försöka göra.
Vi har det bra ombord. Jag själv har kvicknat till efter min förkylning. Vi äter gott. Barnen har skola på förmiddagen och det är roligt att se hur väl det fungerar. Det är Kristina som sköter undervisningen (med vissa hittills sällsynta undantag 🙂 ). För tillfället ligger hela besättningen i salongen och tittar på en film i datorn.
Vår fiskelina släpar sedvanligt efter båten. Vi har dock inte haft någon fiskelycka de senaste två dagarna. Kanske tar vi oss fram genom vattnet för långsamt. Det går ofta fortare när vi seglar. Fiskelycka hade man däremot häromdagen ombord på norska båten ”Oda” som ligger några dagar före oss på väg mot Isabela. De fångade en Sailfish som var 266 cm lång och vägde över 40 kilo!  /Olof

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *