(19/4) På väg till Galapagos

Här ute är det mycket märkligt väder, en stund hade vi god vind och gjorde god fart men sedan dog vinden och kvar blev lite dyning. Vi har nu gått för motor i två dygn, inge roligt. Det bullrar i båten och temperaturen ökar. En sak tackar jag dock Olof för varje dag – Han lyckades fixa autopiloten, hurra! Så nu är det Wilma och August som styr båten. Det är en stor lättnad att slippa stå vid rodret dygnet om. Nu, i denna stund, har vi ett oväder runt oss. Blixtrar och dunder som barnen säger, men det är också mycket regn. Det ska vara mycket vind i dessa oväder men det har vi inte upplevt ännu. Vinden ökar visserligen men inte i den takt som sagts att den ska göra. Vi har även motström på ca 1,5 knop, vilket gör sjön lite orolig. Det kommer att bli en spännande natt.

Vad händer annars hos oss här ute på haven? Skolan fungerar utmärkt nu för tiden, vi har arbetat med matte innan vi åkte och igår var det samhällskunskap och i dag har vi haft engelska. I samhällskunskapen har vi läst och diskuterat om demokrati kontra diktatur och hur Sverige styrs. Det har pratats mycket om hur och varför vi har politiker, ministrar och vad utskott egentligen är. De kan allt om varför vi röstar, vad riksdagen, regeringen och statsministern är och har för uppgift. I Engelskan fick Emil kämpa med en engelsk text i piloten om Galapagos. Lovisa testade en ny bok som hon gillade skarpt och Gustaf arbetade vidare med bokstäverna.

Vi har spelat kort i mängder, både 29an, målvakt och lagt passianser. Barnen leker och hittar på bus, det är så skönt att vakna från sin vilostund till skratten från barnen.  Olof  försöker hålla dem lugna men de har ju så roligt.

De hade fått tag vattensprutan som vi använder för att svalka oss och lekte krig på deck. Lovisa hade byggt upp ett fort av sittdynor för att skydda sig och Emil gjorde allt för att inta denna borg. Efter två omgångar påfyllning av vatten lyckades han inta borgen och alla var plaskvåta men glada.  /Kristina

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *