(30/5) klockan 07.00 lokal tid – Snart framme

Solen har precis stigit upp. Jag har just avnjutit en kopp kaffe i sittbrunnen och läst boken, ”Kapten Knop i Stilla Havet” för Gustaf. När jag sedan reser mig upp och spanar föröver så kan jag för första gången skymta ön Fatu Hiva vid horisonten. Det är den ö so ligger längst åt öster av öarna i Marquesasgruppen. Vi beslutade oss i ett sent skede för att gå till Fatu Hiva istället för Hiva Oa. Det var här Thor Heyerdahl tillbringade ett år och sedan skrev boken ”Fatu Hiva”, en bok som vi vet har inspirerat många av våra vänner i norska segelbåtar.

Strax efter att jag har fått min första skymt av Polynesien så är det som om havet framför oss får liv. Det är ett stort stim med delfiner som plötsligt bryter havsytan i höga hopp. Jag tolkar det som en välkomsthälsning. /Olof

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *