(19/2) Bunkring – inte bara att handla

Nu var det dags att handla igen, det är inte alltid så enkelt. Vissa affärer är ”mindre dyra” men där saknas ofta åtråvärda varor som fryst kött, leverpastej, salami, grovt mjöl, knäckebröd m.m. Andra affärer är dyrare men har allt. Nu när vi är så många ombord och dessutom tidigare haft gäster så började förråden verkligen att sina. Vi hade bestämt tidigare att åka och handla tillsammans med besättningen på Salsa. En taxi haffade vi på marinan och så bar det av till Spice Mall. Två fulla vagnar blev det. Karin var chockad över all mat vi köpte, hur noga vi övervägde vilka varor vi skulle ha och prisjämförelserna vi hela tiden gjorde. Drabanterna räckte inte långt. Det blev även en mängd påsar som skulle knös in i minibussen (där ledig plats fanns).

Väl hemma blev chauffören sur för han inte fick dricks. Vi hade kommit överens om ett fast pris och vi insåg att han tagit ut ett ockerpris. Trots det blev han alltså besviken och visade det tydligt då vi tömde bilen. Då och då hördes svordomar och han skakade på huvudet. Vi bara väntade på att han skulle lägga sig på alla fyra, banka i marken och skrika ut sin ilska. Precis som en treåring som inte får som han vill när har försöker lura till sig godis. Staffan hade varit supertydlig att om han ville vänta på oss då vi handlade så var det upp till honom men vi skulle inte betala mer än det fasta pris vi hade kommit överens om.

När väl vi kört ut alla varor till båten kommer nästa arbete. Alla varor ska tvättas, torkas och stuvas. I praktiken tar detta timmar och Karin var till stor hjälp. Hon tvättade frukt och grönsaker, Dessa viras sedan en och en in i papper och läggs på sin plats. Frukten läggs i nät- förvaring som vi har fästade i taket inne i båten. Där ruttnar de sällan utan torkas i värmen. Alla etiketter tas bort från konserver och andra varor för att inte få in ohyra i båten. Burkarna tvättas, torkas och på varje burk eller konserv skrivs vad de innehåller.  Alla övriga förpackningar torkas av och hälls delvis i andra plastburkar/förpackningar som vi har ombord. Vi höll på i timmar och blev ändå inte riktigt klara. Salsa kontaktade oss på VHF’en och frågade om vi ville äta pizza i land på restaurangen helt nära Prickly Bay Marina och gissa vad glada alla blev. Vi orkade helt enkelt inte ställa oss och laga mat. Pizzan var toppen och i bakgrunden hördes livemusik från scenen. /Kristina

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *