Inlägg: (5-17/11) Besök och turistliv i Las Palmas

Äntligen kom besöken som alla längtat efter. Först kom Marianne(mormor) och Knut, sedan Inger, Birgitta och Henrik (farmor och farfar). De bodde på hotell Concorde precis vid den stora stranden Bahia del Confital, ca 20 minuters promenad från ankringsplatsen. Vi låg för ankar i en liten vik Playa de Alcaravaneras. Det var verkligen toppen att få besök, att träffa sina nära och att få en glimt av hur allt är där hemma var roligt. Vi besökte Casa De Colon, där Columbus bodde när han var på Gran Canaria. Huset är nu ett fint museum tillägnat honom och hans upptäcktsresor. Vi hann även med Santa Anna Katedralen, dricka kaffe på fina uteserveringar och äta god mat. Vi hyrde även bil, reste söderut och upp i bergen. Ett besök hos Åke och Birgit var som vanligt lika trevligt. De har själva seglat jorden runt och är mer än villiga att dela med sig av sina erfarenheter. Mamma hade en guldgruva med sig i sina resväskor, det var kaviar, saltlakrits, sötlimpa, taccobröd, julskinka, sill, tryckkokare, böcker och julklappar till oss och barnen. Veckan efter kom ännu mer som Birgitta, Henrik och Inger tagit med sig. Det uppskattades verkligen!, och de ska ha ett stort tack för allt de släpade på.

Under den första veckan var bara Mamma och Knut på besök, de fick ett smakprov på hur vårt liv ser ut just nu. Olof arbetade hårt för att få ordning på kylen/frysen för att få ner kylvarorna och tur var väl det annars hade den förmodligen inte blivit klar i tid. Vi blev även alla inbjudna på partaj hos Caminante (Gustaf och Tina). Alla från svenskbåtarna (inklusive gäster på besök) var där och som alltid blev det mycket trevligt. Under dessa två veckor levde vi ett turistliv fast ändå inte, vi bor ju på båt med allt vad det innebär. Men det blev ett trevligt avbrott i vår vardag och vi och barnen är evigt tacksamma för dessa besök, det betydde mycket för oss alla. /Kristina

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *