Inlägg: (29/11) Båtarna ger sig av en efter en.

I minst en vecka har det pratats mycket om avfärd mot Västindien.  ARC’en blev försenad tack vare dåliga vindar (dvs motvind) och tråkigt väder. Detta gäller ju även andra båtar som vill i väg. Antingen har det varit för lätta vindar, eller för hårda, eller från syd (motvind). Dessutom tror jag vi alla känner lika – ingen vill segla i väg, men alla vill vara framme – Till slut kom vinden, ganska rejält dessutom och då började flera tillslut ge sig av. Torsdagen den 29 november gav sig flera av barnbåtarna i väg mot Västindien. Det var Litorina, Victory och Meribelle. På fredagen lämnade även Caminante ankringsplatsen.

Det blev konstigt tomt på ankringsplatsen men samtidigt gav det oss kraft att göra den sista prioriteringen för att komma i väg. Det var barnbåten Elin och vi som blev kvar.  Vi kände oss inte redo och ville ha lättare vindar när vi skulle ge oss av efter sex veckor på ankringsplatsen. Ett litet tillfälle som gläder oss är att innan avfärd på onsdagen fick alla stora tjejer träffas på vår båt och umgås en sista gång. Det var pyssel och julklappskapande i sittbrunnen och när kvällen kom blev det film och chips i akterruffen. Det var en fröjd att se alla tillsammans och vilket kramkalas det blev när alla åkte tillbaka till sina båtar. Nu blir det lek i Bequia nästa gång. /Kristina

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *