(Natten 3-4/9) Änglar och nyvispad grädde

I Natt har något magiskt hänt, ett naturfenomen som är helt fantastiskt. Vill betona att det hände och det var inte en dröm eller resultat av påverkan av något hallucinerande preparat. Vi gick för motor, havet låg stilla, ingen vind, det var under min nattvakt och klockan var kanske runt tolv eller närmare ett. När vi passerade Prowle Point och ljuset från fyren på udden hände det märkligast jag sätt. På ena sidan i ljuset av fyren hägrade det upp varelser med vita skrudar som dansade runt i ring ovan vattenytan. De hoppade och dansade runt i ring och försvann samtidigt som nya steg upp ur vattnet. Det var en mystisk stämning i luften och man blev totalt trollbunden av skönheten. När blicken svepte fram över fören på båten, var dimman kompakt över horisonten framför båten och när jag fortsatte att titta på styrbords sida blev jag totalt hänförd. Vattnet var vitt i olika nyanser, som vispad grädde och nyanserna var olika på ett sätt som skapade ett böljande intryck. Man ville ta på det, smaka och liksom känna på skönheten. Aldrig kunde jag föreställa mig att vatten kunde få en sådan karaktär och färg. Himlen liksom flöt ihop med detta gräddfärgade hav och mitt i allt, en starkt lysande fullmåne.  Helt plötsligt glittrade det i vattnet och fullmånens avbild tecknade sig på båtens sida.  Hela situationen var så hänförande att jag tappade tid och rum, fortsatte bara att styra på kursen och njöt av skådespelet. Olof dök upp i sittbrunnen men nu var vi förbi udden. Vi pratade lite och jag försökte förklara och visa men nu försvann det sakta. När vi lämnat udden bakom oss var denna märkliga skönhet borta.  Jag skulle ha girat och kursen var knasig så nu fick vi koncentrera oss på att komma tillbaka på kurs. Men detta kommer alltid förbli i mitt minne – Helt otroligt! / Kristina

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *