Dunder och brak – himlen fylldes av ljus i olika färger

I går kväll hände något häftigt, vi hade ätit en god lördagsmys middag som Lovisa hade bestämt. Hon hade själv lagt ner en stor sötdricka (apelsin), chocken mcnuggets, vitlöksås och en tomatsås. Vi skulle ha baguetter och mamma fick sin gorgonzola, ner åkte även ett heltgäng franska tartan, chips, ostbågar och mycket godis med ursäkten att mamma och pappa behövde mer nattamat. Hon hade nämligen konstaterat att godis lådan var nästan tom. Jag lyckades slänga ner en stor burk med ravioli, kyckling, köttfärs ocnh lite korv. Roligt att inte vara den som plockade varor och Lovisa var så stor och stolt, dock blev hon mycket generad när två unga killar började prata med henne på franska. De gav henne komplimanger och så mycket förstod hon, röda skinder och ansiktet i mammas mage, nu fick mamma ta över. Trevlig liten pratstund på ett konstigt språk som ingen av oss förstod englofranskhollenska men det blev både leenden och skratt.
Efter vår delikata måltid spelade vi ”med andra ord” och helt plötsligt började det braka lös ordentligt, Emil var först ut och skrek – fyrverkerier!!
Vilket fyrverkeri vi fick skåda, himlen lystes upp i alla möjliga färger och formationer, på slutet (efter 30 min minst) så dök det upp formationer som liknade ringar och hjärtan, kanske tilloch med två namn. Detta var i särklass det mest påkostade fyrverkeri jag sett i mitt liv. Knallarna var så hög att gustaf fick hålla för ögonen och kompositionen var i världsklass. Det regnade ner ljus som händer på himlen, stora blommor med flera nyanser och färger, stjärnor vars armljus förändrades när de flödade sner för himelen till röda och blåa slut ljussken. Ormar i olika färger lyste upp nedre delen av skyn medan armar och händer av ljusken tog dem i sin famn. Helt enkelt ett otroligt vackert skådespel och vi satt på första parkett. När det var slut tryckte grannbåten på mistluren och snart följde en till.. Applåder till sjöss som hördes i natten.

/k

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Dunder och brak – himlen fylldes av ljus i olika färger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *