9/7 Seglar mot Papeete, Tahiti – Hälsning via Skype

 

  

Skypekontakt 22.00 i Sverige, frukost i Rangiroa, Tuamotos.

Skype är en fantastisk uppfinning, som tyvärr är beroende av internet. I Franska Polynesien finns knappast internet på atollerna, så döm om min förvåning, när jag sent tisdag kväll lyckades få kontakt.

Fantastiskt att sitta och småprata vid skärmen och deltaga i deras bestyr. Det var morgon i Rangiroa och de hade precis vaknat och väntade på frukosten. Kristina pratade med mig. Olof höll på att baka frukostbrödet, Emil läste lite och Lovisa och Gustaf var uppe på däck och kollade små hajar som simmade under båten . Vi pratade i en timma om ditten och datten. Alla mår jättebra, om än lite trötta efter en sen kväll dagen innan. De ligger ankrade mitt utanför det femstjärniga franska hotellet Kia Ora,  som har en stor fin restaurang. Eftersom maten i båten började tryta, beslöt de att kosta på sig lite lyx och äta ute. De klädde upp sig och njöt av en fransk supersupe bestående av en stor bufé, när den är som bäst (med massor av desserter). Även lille Gustaf njöt och hade ätit sig proppmätt.

Det var dags att segla vidare på eftermiddagen, före 16.00 beroende på tidvattnet.  Vädret hade varit lite sämre än väntat med blåst och regn. Endast 2 dagar hade varit fina.

De skickar sina hjärtliga hälsningar och hoppas att tekniken är bättre på Tahiti, så det är lättare att Skypa. /Marianne

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *