Bunkring eller ….???

I Pilot boken stod det tydligt – Matinique är en bra plats att bunkra på, välsorterat och billigast i ”Leeward Ilands”.
Alla har varnat oss för hur lite varor det finns och hur extremt dyrt det är att köpa mat etc. Många av våra vänner fyllde föråden i Las Palmas till bristningsgränsen, så även vi men färskvarorna var slut. När man pratade om en härlig färsk sallad så vattnades det i munnen.
När den stora mataffären precis bakom marinan var framför mig, var det med stor förväntan som jag gick in genom dörrarna. Detta var Frankrike, den goda matens, vinet och ostarnas land.
Gissa om min förvåning blev stor när det fanns lite apelsiner, några konstiga rotfrukter och lite paprika i frukt och grönt disken. Det fanns baugetter, men där färskvaror så som kött, ost, skinka etc. skulle vara ekade hyllorna nästan tomma. Vad är det här – Affären är ju i stort sätt tom! Vi som skulle kompletera grönt och lite annat smått och gått till den lite sena nyårsmiddagen i kväll. Emma tog den sista potatisen, det var 13 stycken. Vi hittade även några tomater, lite rödlök och fetaost. Det blev även lite ost, baguette och smör. Kvällen var i alla fall räddad men oxfilen fick räcka som vi hade i frysen, för köttet vi hittde visade sig vara ”koke kött”.

När vi senare träffade ”Sea you at Sea” (svensk barnbåt), berättade de att det fanns andra stora mataffärer i andra änden av staden. Vi fick skjuts dit (Carrefour och Leader Price) i jolle och hade nu dramaterna med oss, när vi kom fram stod en vakt i dörren – det var inventerering inför det nya året. Vi ville inte åka hem tomhänta så det blev en kaffe och Croissantes på kafé för att invänta när de öppnade kl. 15.00
Tror ni det var bättre på Carrefour? Å nej, det var tomt i hyllorna även här men det fanns bättre frukt och grönt. Vi insåg snabbt att det inte var någon ide att köpa en massa utan vi skulle få ta oss tillbaka en annan dag när de hade hunnit fylla upp hyllorna.
Ingen ville väl räkna en massa varor efter jul och nyår, bättre att låta det ta slut och få lite mindre att göra ..

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *