Äntligen på väg..

Äntligen har vi lyckats kasta loss från brygga, fullastade och inte färdig stuvade kom vi i väg kl 22.00 den 2 Augusti. Första färden var kort bara ca en timme från Slagsta. På bryggan stod Håkan med familj och vår kära granne Ville   och vinkade av oss. Gud vad skönt det kändes att komma ut, även om ens lite overkligt. Mörkret kom snabbt med med fullmåne som visar vägen kan inget gå fel (eller…). Att ankra i viken vi hittade var svårare än vi trodde, blålera, sand  och en kätting som tjinkar. Döds trötta gick vi till kojs, gustaf hade då redan somnat gott uppe på däck och vi fick bära ner honom. En sak är säker om bord på en båt blir man både stark och smidig. Barnen sover som prinsar och prinsessor i sin akterruff och vi sover lika gott i vår förpiken.

Nästa morgon vaknade vi alla i lugn mak, mycket kaffe i sittbrunnen och goda ostsmörgåsar. Olof och jag hann börja det sista arbetet med att stuva undan, vi såg då kastrullen på sittbrunnstaket  ochresten av röran. Men sakta men säkert närmade vi oss möjlig avfärd. Slutligen blev det tvagning med tvål och schampo, alla skulle i det skummande vattnet. När vi väl kom i väg var det redan eftermiddag, faktiskt nära kvällen. Södertäljekanal gick vi igenom kl. 21.00och ankrade inför natten. Vi tar det lugnt nu i början för att återhämta  kraft. Nu ligger vi fåfängan ( lat58,51N-lon17,42E)Vi gör det sista för att sedan segla direkt till Kalmar.

Många kramar till er alla

K

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Äntligen på väg..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *