(20/2) Dragon Bay – en skulpturpark under vattnet

Skulpturparken ligger lite norr om St. George’s. Vi förtöjde vid en boj i viken norr om Dragon Bay. Vi delade in oss i två grupper, för att de små inte kunde följa med. Vi som var kvar gjorde lunch, ugnspannkakor med sylt. När alla hade ätit var det vår tur, Roger, Emil och jag själv. Olof blev jollevakt. Det är en fantastisk dag med otroligt klart vatten. Först snorklade vi runt och såg statyerna nästan med en gång. De stod i en ring och materialet var sådant att korallerna skulle trivas, de hade börjat växa på vissa ställen och statyerna kunde därför se lite läskiga ut. Varje ansikte var unikt och ibland växte det något på hakan, armen eller på huvudet. Vilken häftig idé, både hjälpa naturen men även skapa en intressant värd för oss andra som inte vet så mycket om livet under havet. Det fanns även en parkbänk och längre bort låg statyerna ner på botten. Det var inte bara statyerna som var intressanta utan även själva miljön som valts för skulpturparken. Här fanns gott om korall och djur som var nya för oss och andra som var bekanta för oss sedan tidigare, hjärnkorall, fingrar, urnor, anemoner, papegojfiskar och all möjlig annan revfisk. Höjdpunkten för mig var när två meterlånga bläckfiskar stod stilla i vattnet framför mig. Efter en stund gick jag upp till ytan för att få med mig Roger och Emil, när de väl kom hade de självklart tagit till flykten men när vi simmade lite längre bort hittade vi ett helt stim i stället, visserligen mycket mindre men det var häftigt ändå. /Kristina

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *