Vad gör barnen då?

Att ha barn ombord är något mycket speciellt. Vi våndades verkligen innan vi stack, hur skall detta gå? Tre barn med mycket spring i benen på en yta om ca 12 kvm. Det längsta vi varit ute var fyra dygn i ett sträck och nu ska vi förmodligen vara ute i tjugofem. En av förutsättningarna som vi har förbättrat avsevärt är att ingen längre blir sjösjuk tack vara plåstren som sitter bakom våra öron. Detta ger helt nya förutsättningar för nu kan de verkligen leka. De är otroligt anpassningsbara och när Lovisa säger att detta är ju som ett hus, med den skillnaden att det rör sig hela tiden, känns det som en enorm lättnad.

Vi har faktiskt skola till och från under dagen. Barnen har själva fått bestämma schemat och det tema vi läst om, d.v.s. havet. Det är ett roligt ämne och vi har läst om hur haven blir till och hur de ser ut, vilket liv som lever på olika ställen och slutligen läst om vatten. Så fort det gungar lite mindre ska vi göra experiment som finns i deras fysikbok. Vi avslutade temat med att en hel dag måla av djuren som finns i havet och färglägga med akvarell. Målningarna blev otroligt fina med hajar, delfiner, sköldpaddor, valar och sjöfåglar.  Solnedgångar på alla målningar och havet i skimrande blåa nyanser.

De skriver även dagbok varje dag och läser i sina böcker. Vi har även skrivit berättelser i deras skrivmix böcker. Varje kväll har vi högläsning i sittbrunnen, vi läser Skattkammarön och den är riktigt spännande. Gustaf får sin egen högläsning, Nils Holgerssons Underbara resa genom Sverige. Nästa tema vi nu ska börja med är att läsa om kroppen. Den vill de så gärna lära sig mer om. Att skolan uppskattas är uppenbart. Det blir ett tillfälle när vi är tillsammans och får lära oss nya saker.

När vi haft skola en stund så är det härligt att kunna leka lite, de går med glädje och bygger lego, leker affär, glasskiosk, klär ut sig, bygger koja eller bara lyssnar på musik. Häromdagen skapade Gustaf en jolle av en dyna och tog saft dunken som bensin dunk och en pistol som motor. Han tuffade runt med jollen och hämtade Lovisa och Emil på stranden. En annan favorit är att göra båtar av gamla mjölkpaket, de får en mast och segel. De har även gjort julklappar av pärlor och annat de hittat i pysselskåpet. Det är underbart att se deras kreativitet och uppfinningsrikedom. Men också det lugn som infinner sig när man är helt utelämnad till varandra och måste hjälpas åt för att fylla tiden med aktiviteter så att tristessen hålls borta. Kristina

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *